Čokoládový fondant
25. 4. 2012
Ingredience
70% kvalitní čokoláda | 100 | g |
vejce | 2 | kusy |
cukr krystal | 50 | g |
hladká mouka | 20 | g |
máslo | 60 | g |
máslo na vymazání formiček | 10 | g |
med | 2 | lžičky |
cukr krystal | 1 | lžička |
kakao na vysypání formiček | 10 | g |
mražené jahody a maliny | 300 | g |
pistáciové zmrzliny | 100 | g |
Dezert
Čokoládový fondant s pistáciovou zmrzlinou a horkým ovocem
Postup:
Vyšleháme celá vajíčka s cukrem do husté pěny. Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Vaječnou pěnu spojíme s rozpuštěnou čokoládou a přidáme mouku. Hmotu plníme do keramických mističek vymazaných máslem a vysypaných kakaem. Pečeme na 200 stupňů po dobu cca 4 a půl minuty, bábovička by měla uvnitř zůstat tekutá. Po vyklopení podáváme s pistáciovou zmrzlinou a horkým ovocem.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář